GERİ

Tarım


Hatay ilinin toprakları verimli olup, sulanan ekim alanları çoktur. Modern tarım âletleri yaygındır. Bu bakımdan çok çeÅŸitli ve bol ürün alınır. Tahıl, sebze ve meyve ambarıdır. BuÄŸday, arpa, pirinç, mercimek, pamuk, yerfıstığı, sebze (domates, patlıcan, biber, fasulye ve soÄŸan), bol miktarda kavun-karpuz yetiÅŸir. Turunçgiller (portakal, mandalina, limon, turunç ve altıntop) 3 milyon aÄŸaçtan ürün alınır. Dörtyol portakalı meÅŸhurdur. Meyve olarak erik, kayısı, yenidünyâ, bâdem, incir ve üzüm bol olarak yetiÅŸir. Bu bölgede yetiÅŸen buÄŸdayda niÅŸasta miktarı fazladır.